A A A K K K
для людей із порушенням зору
Барашівська громада
Житомирська область, Звягельський район

Для осіб без громадянства

Дата: 01.06.2021 16:27
Кількість переглядів: 502

 16 квітня цього року набрала чинності постанова КМУ від 24.03.2021 №317 «Деякі питання визнання особою без громадянства», якою затверджено Порядок розгляду заяв про визнання осою без громадянства.

Громадянин, який не належить до будь-якої країни, є особою без громадянства.

Особи без громадянства, це здебільшого вихідці із колишнього СРСР, які тривалий час проживають на території України за недійсними паспортами, або взагалі без документів що посвідчують особу.

З набранням чинності постанови КМУ, з’явилась можливість документувати даних осіб відповідним документом, легалізувавши їх законність перебування на території України, що надалі дасть можливість набути громадянство України та отримати паспорт.

Для цього зазначеним громадянам необхідно звернутися до міграційної служби за місцем перебування та написати заяву про визнання особою без громадянства. Разом із заявою особа надає автобіографію написану в довільній формі, згідно даних якої буде здійснено перевірка з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних», та всі наявні документи, які можуть слугувати визначенню що громадянин є особою без громадянства.

Після прийняття у особи заяви, видається довідка про звернення за визнанням особою без громадянства, терміном на шість місяців, яка підтверджує тимчасове перебування на законних підставах на території України. 

Рішення про визнання особою без громадянства приймається уповноваженою особою ДМС після проведення необхідних перевірок, та видається особі без громадянства.

Особа, яка отримала рішення, зобов’язана протягом десяти днів звернутися до територіального підрозділу ДМС за оформленням посвідки на тимчасове проживання.

Маючи посвідку на тимчасове проживання, особа має право отримати посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, а також набути громадянство згідно Закону України «Про громадянство України».

 

 

 

Завідувач Ємільчинського РС УДМС

України в Житомирській області         Валентина САУХ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь