A A A K K K
для людей із порушенням зору
Барашівська громада
Житомирська область, Звягельський район

ПРОТОКОЛИ громадських слухань проектів містобудівної документації для будівництва і обслуговування будівель торгівлі

Дата: 14.07.2021 09:10
Кількість переглядів: 473

ПРОТОКОЛИ

 громадських слухань проектів містобудівної документації: «Детальний план території земельної ділянки, розташованої по вул. Героїв Майдану у с. Бараші Ємільчинського району Житомирської області для будівництва і обслуговування будівель торгівлі” - площа проектування –  0,0060 га»

«12» липня 2021 року

Місце  проведення: с. Бараші, сесійна зала Барашівської сільської ради.

Час проведення: 17:00

Присутні:

Учасники громадських слухань – жителі с. Бараші у кількості 22 особи та інших населених пунктів, які увійшли до складу Барашівської ТГ, представник розробника документації - Вербельчук Ростислав Ростиславович, представники Барашівської сільської ради – заступник сільського голови – Ревчук Роман Миколайович, спеціаліст-землевпорядник – Хоменко Михайло Васильович, провідний спеціаліст з юридичних питань – Ходоровський Вадим Євгенійович.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Обрання головуючого, секретаря громадських слухань.
  2. Доповідь представника сільської ради щодо доцільності даного проекту.
  3. Презентація проекту ««Детальний план території земельної ділянки, розташованої по вул. Героїв Майдану у с. Бараші Ємільчинського району Житомирської області для будівництва і обслуговування будівель торгівлі” - площа проектування –  0,0060 га».
  4. Запитання до основних доповідачів. Дебати, обговорення.
  5. Надання пропозицій до проекту, голосування учасників громадських слухань.
  6. Оголошення резолюції громадських слухань.
  1. Обрання головуючого, секретаря громадських слухань.

СЛУХАЛИ:

  1. Ревчука Р.М. – заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Відповідно до Закону України «Про врегулювання містобудівної діяльності» ми проводимо громадські слухання з обговорення проекту детального плану території земельної ділянки, розташованої по вул. Героїв Майдану у с. Бараші Ємільчинського району Житомирської області для будівництва і обслуговування будівель торгівлі” - площа проектування –  0,0060 га. Оголошення про проведення було оприлюднено на сайті Барашівської сільської ради за посиланням: https://barashivska-gromada.gov.ua/news/1623393703/ та у газеті «Народна трибуна».

Для проведення громадських слухань, ведення протоколу та підрахунку голосів необхідно обрати голову та секретаря.

ВИСТУПИВ: Ревчук Р.М. – заступник сільського голови, який запропонував обрати Хоменка М.В., спеціаліста-землевпорядника головою громадських слухань та Ходоровського В.Є. – провідного спеціаліста з юридичних питань – секретарем громадських слухань.

  1. Голосували за обрання головою громадських слухань Хоменка М.В.:

«За» - 21;

«Проти» - «0»

Утрималися – «1».

  1. Голосували за обрання секретарем громадських слухань Ходоровського В.Є.:

«За» - 22;

«Проти» - «0»

Утрималися – «0».

 

УХВАЛИЛИ:

  1. Обрати головуючим громадських слухань спеціаліста-землевпорядника Хоменка М.В.
  2. Обрати секретарем громадських слухань провідного спеціаліста з юридичних питань Ходоровського В.Є.

ВИСТУПИЛИ:

  1. Ревчук Р.М., який ознайомив присутніх із рішенням сесії сільської ради № 501 від 28 квітня 2021 року «Про розроблення детального плану території земельної ділянки гр. Радчуку Олексію Сергійовичу, Зінченку Юрію Миколайовичу, Волошину Олександру Устимовичу».

Оголосив порядок організації та проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення «Детальний план території земельної ділянки, розташованої по вул. Героїв Майдану у с. Бараші Ємільчинського району Житомирської області для будівництва і обслуговування будівель торгівлі” - площа проектування –  0,0060 га».

Повідомив, що згідно з Постановою КМУ від 25 травня 2011 року №555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань               щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» до виконавчого комітету Барашівської сільської ради не надходило зауважень та пропозицій щодо корегування детального плану території земельної ділянки, розташованої по вул. Героїв Майдану у с. Бараші Ємільчинського району Житомирської області для будівництва і обслуговування будівель торгівлі.

 

2. Вербельчук Ростислав Ростиславович – архітектор, розробник містобудівної документації, звернув увагу на причини розробки Детального плану території земельної ділянки,  розташованої по вул. Героїв Майдану у с. Бараші, Ємільчинського району, Житомирської області», а саме: встановлення трьох тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності, а також наголосив на завданнях, які ставить перед собою  «Детальний план території земельної ділянки, розташованої по вул. Героїв Майдану у с. Бараші, для будівництва і обслуговування будівель торгівлі». Зокрема це такі завдання:

-  уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, просторової композиції, параметрів забудови та ландшафтної організації для встановлення тимчасових споруд;

-  визначення функціонального призначення та параметрів забудови окремих земельних ділянок з метою розміщення проектних об'єктів;

-  формування принципів планувальної організації забудови;

-  визначення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами;

-  забезпечення комплексності забудови території.

 

Розповів, що обґрунтовуючими факторами для розміщення  даних об’єктів є:

-  Недостатня кількість у даному мікрорайоні об’єктів громадського обслуговування населення (магазинів або ТС);

-  невпорядкований існуючий стан даної території;

-  створення осередку громадського обслуговування населення в центральній частині населеного пункту.

 

Детальний план території визначає:

-  принципи планувально-просторової організації забудови;

-  червоні лінії та ліні регулювання забудови;

-  функціональне призначення, режим та параметри забудови земельних ділянок, розподіл території згідно з будівельними нормами, державними стандартами та правилами;

-  містобудівні умови та обмеження;

-  порядок організації транспортного та пішохідного руху;

-  порядок комплексного благоустрою та озеленення.

 

Проектом передбачено планування території та покращення планування благоустрою поряд з проектними тимчасовими спорудами, а саме:

-  покриття майданчиків, проїздів;

-  декоративні  зелені насадження;

-  споруди системи збирання і вивезення відходів;

-  засоби та обладнання зовнішнього освітлення;

-  проведення заходів з озеленення та упорядкування прилеглої  території, а саме: облаштування квітників, газонів, встановленням малих архітектурних форм, мощення тротуару тротуарною плиткою.

 

  1. Хоменко М.В. – спеціаліст-землевпорядник. Зазначив, що відповідно до чинного законодавства необхідно прийняти резолюцію громадських слухань. Ознайомив присутніх із текстом резолюції.

 

РЕЗОЛЮЦІЯ

  1. На підставі ст.19, 21 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. №555 та згідно п.4.9. розділу 4 Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16.11.2011р. №290, п.4.12, розділу 4 Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №199 від 20.05.2013р., заслухавши представника проектної організації щодо розроблення «Детальний план території земельної ділянки, розташованої по вул. Героїв Майдану у с. Бараші, для будівництва і обслуговування будівель торгівлі», враховуючи рішення сесії Барашівської сільської ради № 501 від 28 квітня 2021 року пропоную винести на розгляд сесії Барашівської сільської ради затвердження «Детальний план території земельної ділянки, розташованої по вул. Героїв Майдану у с. Бараші, Ємільчинського району, Житомирської області для будівництва і обслуговування будівель торгівлі» - площа проектування – 0,0060 га.
  2. Барашівській сільській раді забезпечити оприлюднення детального плану території протягом 10 днів з дня його затвердження.

 

ВИСТУПИВ:

Хоменко М.В., який запропонував присутнім внести зміни чи зауваження до резолюції.

Змін та зауважень не надійшло.

 

Текст резолюції був поставлений на голосування:

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - 21

«Проти» - «0»

«Утрималися» - «1».

 

Протокол складено і підписано 12 липня 2021 року на 4 аркушах у двох примірниках.

 

Голова громадських слухань:                            М.В. Хоменко

 

Секретар громадських слухань:                       В.Є. Ходоровський

МАФ 1_ПРОТОКОЛ

МАФ 2_ПРОТОКОЛ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь